Соціальна самотність сучасної людини як філософська проблема - Фльорко, Л. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2006)
Здійснено філософський аналіз причин, чинників та умов виникнення в сучасної людини відчуття відчуженості, непотрібності, нікчемності, страху за майбутнє, що є джерелом переживання самотності. Наведено статистику причин і чинників прогресування соціальної самотності в Україні, які найближчим часом украй важливо мінімізувати. A philosophical analysis was made of reasons, factors and conditions of rise of the feeling of estrangement, unnecessity, miserability, the fear for future in a modern human being, they are the source of the feeling of estrangement. The statistic data are given on the reasons and aspects of progressing of social estrangement in Ukraine. Nowadays it is vitally important to minimize them.