Авторство і псевдоавторство в науці. Стаття перша. Критерії авторства і проблеми співавторства - Сичивиця, О. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2006)
Розглянуто авторство і його критерії, переваги й відповідальність, пов’язані з авторством, а також проблеми співавторства і псевдоавторства. Висловлено негативну оцінку явищам наукового паразитизму, незаслуженого співавторства, феномену почесного авторства, шахрайству і фальсифікації в науці. This article investigates authorship, its criteria and assoсiated advantages and responsibilities. Paying particular attention to the problem of co-authorship and pseudoauthorship this article criticizes such phenomena as scientific parasitism, undeserved co-authorship, honoured authorship, swindling and falsifications in science.