Традиція як підстава легітимації політичної еліти в Україні - Дащаківська, О. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2006)
Розглянуто традицію як джерело легітимності політичної еліти, а також вплив традиції на легітимацію політичної еліти України. Особливу увагу приділено традиційному пануванню (за М. Вебером), риси якого вбачаємо в політичній еліті України 1994-2004 рр. A tradition of a source of the political elite legitimacy, and its influence on the legitimacy of the political elite of Ukraine are considered in the article. The author focuses special attention on the traditional domination (by M. Weber), the features of what are characteristic features of the political elite of Ukraine in 1994-2004.