Індивідуальні цінності в дискурсі психологічних теорій - Галецька, І.; Семків, І. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2006)
Індивідуальні цінності є квінтесенцією людини та її взаємин зі світом. Сучасні психологічні теорії акцентують на властивостях та механізмах формування цінностей, зосереджуючись на різних аспектах розглядають крос-культуральні дослідження як головний шлях до пізнання сутності цінностей як суспільних, так і індивідуальних. Індивідуальні цінності – цілісна система когнітивних утворень, що закріплює підпорядковану певній особистісній логіці сукупність переконань, ідеалів, заборон, які особа прийняла як власні внутрішні орієнтири. Individual values are a quintessence of human and human-andworld relation. Contemporary psychological theories focus attention on various aspects of values characteristics and mechanisms, concentrating on different aspects they consider cross-cultural investigations to be the basic values of research method, both social and individual ones. The individual values are the integral system of cognitive formation which determines personal orientation and behaviour.