Науково-технічні реалії в гуманістичному вимірі - Мельник, В. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2005)
У статті проаналізовано особливості розвитку науки і техніки як визначальних парадигмальних чинників європейської цивілізації. Розкрито важливу роль духовних факторів у побудові нової гуманістично-стверджувальної етики виживання людства в епоху глобалізації. The peculiarities of development of science and techniques as the decisive paradigmal factors of the European civilization are analyzed in the article. An important role of spiritual factors in construction of new humanistic-approving ethics of survival of mankind in the epoch of globalization is discovered.