Феномен "вимагаючої" поведінки: соціально-психологічний аналіз - Грабовська, С. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2005)
Проаналізовано явище, означене терміном "вимагаюча" поведінка (поведінка, що керується соціально-паразитичною мотивацією), визначено психологічні та соціальні чинники, що зумовлюють поведінку за принципом "дай", зображено узагальнений портрет особистості, схильної до "вимагаючої" поведінки. The author analyses the phenomenon determined by the term "demanding" behaviour that is driven by the social and parasitic motivation. Psychological and social factors that cause the "give!" behaviour are studied, the generalized image of the personality with the tendencies to the "demanding" behaviour is described.