Солоспіви Анатоля Кос-Анатольського як феномен української камерно-вокальної музики - Ніколаєва, Л. (Студії мистецтвознавчі, 2010)
У статті досліджено особливості камерно-вокальних творів відомого українського композитора другої половини XX ст. А. Кос-Анатольського, їх образний зміст, підходи до відбору та інтерпретування поезії, деякі риси музичної мови. В статье автор изучает особенности камерно-вокальных призведений известного украинского композитора второй половины XX ст. А. Кос-Анатольского, их образное содержание, особенности отбора и интерпретации поэзии, некоторые черты музыкального языка. The article is considered with the peculiarities of the chamber-vocal works of the famous Ukrainian composer A. Kos-Anatolskyi in the second part of the XXth cent., as well as their imaginative substance, approaches to the poetical selection and interpretation, and a specific of musical language.