Традиційна скрипкова музика в селі Ставище Камінь-Каширського району Волинської області - Олексюк, О. (Студії мистецтвознавчі, 2010)
Пропоноване дослідження стосується поліської традиційної скрипкової музики с. Ставище Камінь-Каширського району Волинської області. За основу взято матеріали з власних експедицій авторки. Аналізується функція та стан збереження скрипкової традиції в селі, а також розглядається репертуар скрипаля Артема Цимбалюка – лідера в народноінструментальній практиці всієї досліджуваної зони. В статье рассматриваются особенности функционирования традиционной скрипичной музыки села Ставище Камень-Каширского района Волынской области. В основе – материалы экспедиций автора публикации. Анализируется функция и современное состояние скрипичной традиции в селе, а также рассматривается репертуар скрипача Артёма Цымбалюка – лидера инструментальной практики всей исследуемой зоны. The suggested essay concerns the Polissia traditional violin music in Stavyshche village (Kamin-Kashyrskyi district, Volyn region). The author uses her expeditionary materials as the foundation. The function and safety of the violin tradition of the village are analysed and the repertoire of violinist Artem Tsymbaliuk, a leader of the whole explored area's folk instrumental music, is examined.