Тренажер для підвищення інтелектуальної активності оператора ІАСУ на онові когнітивної моделі формування дії - Сікора, Л.С.; Єлізаров, Д. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2010)
В статті розглянуті підходи для створення тренажерів в структурі СППР-ІАСУ для підвищення інтелектуальної активності оператора на основі когпітивних моделей. В статье рассмотрены подходы для создания тренажеров в структуре СППР-ИАСУ для повьшения интеллектуальной активности оператора на основе когиитивных моделей. In this article are considered the approaches to the creation of
simulators in the structure of DSS-IACS to improve of operator’s intellectual activity
based on cognitive models.