Моделювання інноваційного розвитку регіону та його можливості - Клімчук, Б.П. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2007)
Ураховуючи важливість наукового пошуку шляхів вирішення проблеми формування інноваційної моделі розвитку регіону і необхідності реалізації національної стратегії сталого розвитку України, здійснено спробу сформулювати нове визначення моделі інноваційного розвитку регіону, відпрацьовано підхід до моделювання економічного розвитку, апробовано нові методичні підходи до оцінки економічного розвитку.
---------- Учитывая важность научного поиска путей решения проблемы формирования инновационной модели развития региона и необходимости реализации национальной стратегии постоянного развития Украины, осуществлена попытка сформулировать новое определение модели инновационного развития региона, отработан подход к моделированию экономического развития, опробированы новые методические подходы к оценке экономического развития.
---------- Taking into consideration the scientific search for the ways to solve the problem concerning building the innovative model of the regional development and the necessity to realize the national strategy of stable development of Ukraine, the attempt has been made to formulate a new definition of the model of innovative development of the region, the approach to modeling the economic development has been elaborated, and new methodical approaches to estimation of economic development have been tested.
----------