Жанрово-стильова модель як універсальна аналітична система - Біла, К. (Студії мистецтвознавчі, 2009)
Ця стаття повинна розширити сферу використання поняття «жанровий стиль». Воно не тільки використовується для музикознавчого аналізу, а також для інтерпретації зразків композиторської творчості. Концепція ж інтерпретації проаналізована з багатьох точок зору. Статья предназначена для предполагаемого расширения понятия «жанровый стиль», которое используется не только для музыковедческого анализа, но и для интерпретации образцов композиторского творчества. Концепция интерпретации проанализирована со многих точек зрения. The article is to extend the sphere of a genre-style concept usage. The concept is used not only in the musicological analysis, but also for interpreting the composer’s works, while the interpretation concept is analyzed from the different points of view, including author’s one.