Формування ентропійних потоків у процесі видобутку та переробки вугілля - Бардась, А.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2007)
Розглянуто взаємний вплив шахти як природної системи на стан інших, пов’язаних із шахтою систем, вивчено питання комплексного використання ресурсів, коливання показників ентропії шахти та пов’язаних із нею мінісистем залежно від ефективності використання ресурсів шахти.
---------- Рассмотрено взаимное влияние шахты как естественной системы на состояние других связанных с шахтой систем, изучены вопросы комплексного использования ресурсов, колебание показателей энтропии шахты и связанных с ней минисистем в зависимости от эффективности использования ресурсов шахты.
---------- The article considers mutual impact of the mine as a natural system on condition of other systems connecting with the mine. The issues of complex use of resources have been studied, as well as the fluctuation of indices of the mine’s entropy and of minisystems connecting with the mine depending on the effective use of the mine’s resources.
----------