Регулювання регіонального розвитку в Україні - Амоша, О.І.; Вишневський, В.П.; Землянкін, А.І.; Кузьменко, Л.М.; Макогон, Ю.В.; Червова, Л.Г.; Чумаченко, М.Г. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2006)
Регіональний розвиток розглядається як найважливіший напрям у здійсненні реформ і стабілізації економіки України. Йде процес самовизначення різних економічних структур, виявлення їх місця в новій суспільно-економічній системі, взаємозв’язків з іншими структурами. Тому регулювання таких процесів є вкрай необхідним з метою забезпечення стійкого зростання і соціального розвитку регіонів, підвищення їх самостійності у вирішенні проблем.
---------- Региональное развитие рассматривается как важнейшее направление в осуществлении реформ и стабилизации экономики Украины. Идет процесс самоопределения разных экономических структур, выявления их места в новой общественно-экономической системе, взаимосвязей с другими структурами. Поэтому регулирование таких процессов является крайне необходимым с целью обеспечения стойкого роста и социального развития регионов, повышения их самостоятельности в решении проблем
---------- Regional development is considered as the most important direction for providing reforms and stabilization of the economy in Ukraine. Now, the process of self-determination of different economic structures, identification of their place in the new social and economic system, their relations with other structures is taking place. Therefore, it is necessary to regulate these processes in order to provide a stable growth and social development of regions, to raise their independence in solution of problems.
----------