Рефлексія національного в музичному дискурсі - Кушнірук, О. (Студії мистецтвознавчі, 2009)
У статті розглядається категорія націоналізму в музиці з погляду зарубіжного музикознавства, запропоновано ввести її до термінологічного апарату сучасного українського музикознавства. В статье рассматривается категория национализма в музыке с точки зрения зарубежного музыковедения, предлагается ввести эту категорию в терминологический аппарат современного украинского музыковедения. In this article was considered nationalism as а category of stylistic system in music from the point of view of the foreign musicology. There are proposed to introduse this category in the modern Ukrainian musicology.