Академічне сопілкарство – предмет мистецтва і науки - Корчинський, М. (Студії мистецтвознавчі, 2009)
Проблематика, пов’язана з розробкою теорії академічного виконавства на народних інструментах, автентичних для певної країни чи ареалу, належить до важливих напрямків сучасного мистецтвознавства. У статті М. Корчинського висвітлюються окремі аспекти взаємодії мистецьких та наукових чинників у сфері академічного сопілкарства. Проблематика, связанная с разработкой теории академического исполнительства на тех народных инструментах, которые являются автентическими для определённой страны или ареала, входит до важных направлений современного искусствоведения. В статье Н. Корчинского рассматриваются отдельные аспекты взаимодействия факторов искусства и науки в сфере академического исполнительства на свирели. Problems, related to development of theory of academic playing on folk instruments, which are the authentic for a certain country or natural habitat, belong to important directions of modern study of art. In the article of М. Korchynskyj the separate aspects of cooperation of artistic and scientific factors are lighted up in the field of academic playing on pipe.