Кантати для дітей Лесі Дичко: основні стилістичні особливості - Шегда, Л. (Студії мистецтвознавчі, 2009)
У статті висвітлено жанрово-стилістичні особливості пісенно-хорової творчості для дітей Лесі Дичко на матеріалі зразків кантатного жанру у зв’язку з загальними тенденціями стильових процесів в українській музиці останньої третини ХХ століття. В статье отражены жанрово-стилистические особенности песенно-хорового творчества для детей Л. Дичко на материале образцов жанра кантаты в связи с общими тенденциями стилевых процессов в украинской музыке последней трети ХХ века. The article discusses genre and stylistic characteristics of Lesia Dychko’s choral compositions for children based on cantata genre prevalent within the general trends of stylistic modes in Ukrainian music of the last third of the XX century.