Мова пластики в сучасному французькому балетному (пластичному) театрі: метаморфози форм руху - Зінич, О. (Студії мистецтвознавчі, 2009)
У статті розглядається становлення різних форм пластичного руху та нової балетної пластики на прикладі різних напрямів французького танцювального (пластичного) театру ХХ–ХХІ століть – від мюзик-хольного балету, модернбалету до постмодерну, фрі-джазу, contemporary dance, хіп-хопу. Статья посвящена становлению разных форм пластического движения и новой балетной пластики на примере разных направлений французского танцевального (пластического) театра ХХ–ХХІ веков – от мюзик-холльного балета, модерн-балета до постмодерна, фри-джаза, contemporary dance, хип-хопа. The article deals with the problem of the formation and development of various forms of plastic movement and new ballet plastics in the creative work of the dance masters of various directions in French dance (plastic) theatre of XX–XXI centuries from that of music hall, modern ballet to postmodern, free jazz, contemporary dance, hip-hop.