«Музыкальний календарь» А. Габриловича як культурне явище і цінне джерело інформації - Литвиненко, А. (Студії мистецтвознавчі, 2009)
Проаналізовано «Музыкальный календарь» А. Габриловича як культурне явище свого часу, визначено його вагу в музичному житті кінця ХІХ – початку ХХ ст. Обґрунтовано актуальність видання як цінного джерела інформації в дослідженні історії української музики. Проанализирован «Музыкальный календарь» А. Габриловича как культурный феномен своего времени, определено его большое значение в музыкальной жизни конца ХІХ – начала ХХ века. Издание актуально как ценный источник информации в исследовании истории украинской музыки. «Musical Calendar» of A. Gabrylovych has been analysed as cultural phenomena of its epoch, its role in life of the Empire of the end of the XlX th – the beginning of the XX th cen. has been determined as well. Actuality of the edition as valuable informational source in research of ukrainian music history has been substantiated.