Старожитності Житомирщини XV—XVI ст. (на матеріалі ойконімії) - Карпенко, О.П. (Мовознавство, 2010)
У статті розглядаються старожитні ойконіми Житомирщини, засвідчені в писемних джерелах XV—XVI ст. Простежується динаміка перейменувань, спричинена соціально-історичними умовами. Аналізуються словотвірні моделі на тлі споріднених відповідників. Ancient oikonyms of Zhytomyr region recorded in published sources of XV—XVI centuries arc considered. The dynamics of renaming of the considered oikonyms caused by social-historical conditions is traced. Word-formative models against a background of related correspondent names are analyzed.