Comparo ergo sum, або актуальний лінгвофілософський погляд на природу порівняння - Мізін, К.І. (Мовознавство, 2010)
Стаття присвячена дослідженню природи порівняння на основі сучасних підходів до аналізу лінгвофілософських категорій. Ураховуючи те, що фізичне й метафізичне (ментальне) буття людини пов'язане з порівнянням, автор припускає існування онтологічного та гносеологічного принципу comparo ergo sum, який, власне, і створює світ людини, включаючи її до ментально-вербального акту. The paper is devoted to investigation of the nature of comparison on the basis of the modern approaches to linguophilosophical categories analysis. Taking into consideration the fact that human physical and mental life is connected with comparison, the author admits the existence of ontological and gnoceological principle comparo ergo sum, which creates the world of a human being, including him or her into its mental and verbal action.