Організаційно-економічні проблеми розвитку та забезпечення внутрішнього ринку металопродукції України - Шалімов, В.Д. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2007)
Розглянуто стан розвитку й забезпечення вітчизняного внутрішнього ринку металопродукції. Показано, що в умовах зростання попиту на внутрішньому ринку й недостатньої його забезпеченості з боку вітчизняних виробників висока експортна орієнтація металопродукції розглядається українським суспільством такою, яка загрожує інтересам національних споживачів і негативно впливає на рівень національної безпеки країни.
---------- Рассмотрено состояние развития и обеспечения отечественного внутреннего рынка металлопродукции. Показано, что в условиях роста спроса на внутреннем рынке и недостаточной его обеспеченности со стороны отечественных производителей высокая экспортная ориентация металлопродукции рассматривается украинским обществом такой, которая угрожает интересам национальных потребителей и негативно влияет на уровень национальной безопасности страны.
---------- The article considers the development and provision of the domestic market with metal products. It is shown that under growth of demand on the domestic market and its insufficient provision by home producers, the high export orientation for metal products is considered by the Ukrainian society as such that threatens the interests of national consumers and negatively effects the national security.
------------