Досвід формування вітчизняних електронних ресурсів біографічної інформації - Попик, В.І. (Українська біографістика, 2010)
Розглянуто стан формування в Україні електронних ресурсів біографічної інформації про діячів минулих поколінь і сучасників. Проаналізовано етапи їх розвитку, ступінь репрезентативності різних проблемно-тематичних груп інформаційних продуктів. На прикладах веб-сайтів наукових установ, навчальних закладів, бібліотек, архівів, музеїв, громадських організацій показано здобутки та недоліки інформаційно-біографічної справи. Висвітлено питання використання нагромадженого досвіду формування ресурсів біографічної інформації у подальшій роботі з їх упорядкування. Рассмотрено состояние формирования в Украине электронных ресурсов биографической информации о деятелях минувших поколений и современниках. Проанализированы этапы их развития, степень репрезентативности различных проблемно-тематических групп информационных продуктов. На примерах веб-сайтов научных учреждений, учебных заведений, библиотек, архивов, музеев, общественных организаций показаны достижения и недостатки информационно-биографического дела. Освещены вопросы использования накопленного опыта формирования ресурсов биографической информации в дальнейшей работе по их составлению. The work examines the state of formation of electronic resources of biographic information on the personalities of previous generations and of the present in Ukraine. The phases of their development and the level of representation of various topical groups of informational products are analyzed. The achievements and failings of informational biographics are shown on the examples of the web-sites of scientifi c authorities, educational institutions, libraries, archives, museums and public organizations. The work also enlightens the issue of using experience to date of forming the resources of biographic information in its further collating.