Никандр Васильович Молчановський — історик, краєзнавець - Прокопчук, В.С. (Українська біографістика, 2010)
Стаття присвячена Никандру Васильовичу Молчановському (1858– 1906) — історику України, видатному досліднику минулого Поділля, талановитому учневі професорів В. Б. Антоновича та І. В. Лучицького. Статья посвящена Никандру Васильевичу Молчановскому (1858–1906) — историку Украины, выдающемуся исследователю прошлого Подолья, талантливому ученику профессоров В. Б. Антоновича и И. В. Лучицкого. The article is dedicated to Nikandr Vasylyovych Molchanovskyi (1858–1906), historian of Ukraine, prominent researcher of the past of Podillya region, talented student of professors V.B. Antonovych and I.V. Luchytskyi.