«Колективний портрет» керівництва Української демократично-радикальної партії (1905–1908 рр.) - Іваницька, С.Г. (Українська біографістика, 2010)
Предметом історико-біографічного аналізу в статті стали персоналії видатних діячів Української демократично-радикальної партії (1905–1908 рр.). Для створення «колективного портрету» УДРП автор пропонує збирання біографічних відомостей за уніфікованою програмою; виділення поколінь (генерацій) у межах конкретної партії; порівняння колективної біографії діячів цієї партії з іншими політичними асоціаціями, вважаючи, що подібний підхід дасть змогу гармонійно вирішити проблему співвідношення макро- та мікроаналізу. Предметом историко-биографического анализа в статье стали персоналии выдающихся деятелей Украинской демократическо-радикальной партии (1905–1908 гг.). Для создания «коллективного портрета» УДРП автор предлагает сбор биографических сведений по унифицированной программе; выделение поколений (генераций) в рамках конкретной партии; сравнение коллективной биографии деятелей этой партии с другими политическими ассоциациями, считая, что подобный подход позволит гармонически решить проблему соотношения макро- и микроанализа. The article is devoted analysis was become by the glorious and remarkable fi gures of the Ukrainian radical democrats. For creation «collective the portrait» of UDRP an author offers biographic gainings information on the compatible program; a selection of generations is within the framework of concrete party; comparison of collective biography of this party by other political associations, considering that similar approach will allow harmoniously to decide the problem of correlation micro- and macro- historical and biographic analysis.