Концепція та онтологія предметної області управління інтеграційним розвитком підприємства - Іванов, Ю.Б.; Пилипенко, А.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2006)
Визначено поняття та розроблено концепцію управління інтеграційним розвитком підприємства. Розроблено типологію форінтеграції підприємств. Обґрунтовано взаємозв’язок між формами інтеграції підприємств та складовими процесу розвитку. Розроблено онтологічну модель проблемної області управління інтеграційним розвитком підприємства.
---------- Определено понятие и разработана концепция управления интеграционным развитием предприятия. Разработана типология форм интеграции предприятий. Обоснована взаимосвязь между формами интеграции предприятий и составляющими процесса развития. Разработана онтологическая модель проблемной области управления интеграционным развитием предприятия.
---------- Notion of the enterprise integrational development is defined. Concept of the enterprise integrational development management is developed. The typology of forms of enterprises integration is presented. Interconnections between the forms of the enterprises integrations and the components of the development process are motivated. Ontology model of the problem-solving area of management of the enterprise integrational development is developed.
----------