Креативні механізми оцінення результатів інтелектуальної діяльності - Галиця, І.; Галиця, О. (Вісник НАН України, 2010)
У статті обґрунтовано можливість більш ефективного використання креативного потенціалу завдяки проведенню інтелектуально-конкурентної гри «Науково-технічний суд над ідеєю», описано основні складники її механізму і запропоновано широко використовувати її в будь-яких сферах людської діяльності для стимулювання нових ідей, що можуть знайти практичне застосування. The article grounds the possibility of creative potential more effective usage due to intellectual and competitive game “Scientific and technical trial over an idea” conducting; describes its mechanism major components; proposes to use it broadly in whichever human activity sphere for the new ideas that might find practic application stimulation.