Визначення коефіцієнта направленої дії неперервних антенних решіток - Пелішок, В.О. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім.Г.Є.Пухова НАН України, 2009)
В даній роботі показано, що загальноприйняті способи визначення КНД
неперервних лінійних АР забезпечують занижені, або завищені значення
реального КНД множника АР. Тому запропоновано спосіб визначення реального
значення КНД множника досліджуваної неперервної АР заданої довжини Ln.
Приведено приклади визначення реального значення КНД. The purpose of this article is to show that existing methods of antennas
characteristic calculation provide some inaccuracies. Thus, was designed new method, which provides more precise calculation results. This method and example of calculation are shown in this article.