Інформаційні технології створення сценаріїв діалогу для інтелектуалізації управління в ієрархії АСУ-ТП енергоблоками - Скора, Л.С.; Міюшкович, Ю.Г.; Лиса, Н.К.; Поліщук, М.Б. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім.Г.Є.Пухова НАН України, 2009)
На основі інформаційних технологій СППР та гібридного інтелекту розглянуто підходи до побудови сценаріїв розвитку подій в ІАСУ-ТП. На основе информационных технологий СППР и гибридного интеллекта рассмотрены подходы к построению сценариев развития событий в ИАСУ-ТП. On the basis of information technologies of the systems of support of making decision and hybrid intellect going is considered near the construction of
scenarios of development of events in the management automated information.