Синтез процедур діалогу для оперативного управління в енергетичних автоматизованих ієрархічних системах - Сікора, Л.С.; Міюшкович, Ю.Г.; Лиса, Н.К.; Малець, І.О.; Владика, Р.М. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім.Г.Є.Пухова НАН України, 2009)
Розглянуто підстави синтезу мультимедійних діалогових комплексів в АІС призначених для відображення динамічних ситуацій з використанням СППР. Рассмотрено предпосылки синтеза мультимедийных диалоговых комплексов в АИС, предназначенных для отображения
динамических ситуаций с использованием СППР. Pre-conditions of synthesis of multimedia dialog complexes are considered in informative CASS, intended for the reflection of dynamic situations
with the use of the systems of support of making decision.