Ефективність використання нагромадженого основного капіталу Донецького регіону - Кравченко, В.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2006)
На прикладі показників стану і використання основного капіталу в економіці Донецької області проаналізовано динаміку фондовіддачі, зроблено порівняльний аналіз її рівня на промислових підприємствах різних форм власності, розглянуто джерела фінансування оновлення основного капіталу як фактора підвищення його ефективності.
---------- На примере показателей состояния и использования основного капитала в экономике Донецкой области проанализирована динамика фондоотдачи, дан сравнительный анализ ее уровня на промышленных предприятиях различных форм собственности, рассмотрены источники финансирования обновления основного капитала как фактора повышения ее эффективности.
---------- On the example of basic capital state and usage indices in the economics of the Donetsk region, the dynamics of capital productivity is analyzed, a comparative analysis of its level at industrial enterprises with all forms of ownership is made, and the sources of financing the basic capital reproduction as the factor of raising its efficiency are considered.
----------