Премія миру в контексті розвитку соціогуманітарної сфери - Удовик, В.; Галаган, Л. (Вісник НАН України, 2010)
Щорічно 10 грудня голова Норвезького Нобелівського комітету вручає Нобелівську премію миру в присутності короля Норвегії. Урочисту церемонію традиційно проводять у будинку мерії Осло. Наступного дня на честь лауреата влаштовують урочистий концерт, який транслюють на більш ніж 450 млн домоволодінь у понад 150 країнах.