Зауваги на берегах - Михед, П. (Гоголезнавчі студії, 2007)
Ці замітки виникли у ході знайомства з надрукованими в різний час статтями різних дослідників. Але всі вони – відверто чи у підтексті – були і реакцією на мої праці. Це пояснює неприховано полемічний характер моїх нотаток, бо переконаний, що саме дискусії спроможні (вкотре!) зактуалізувати те чи інше питання та привернути увагу колег до його розв’язання.