«Ревизор» Н.В. Гоголя в 20-30 годы ХХ века - Колосова, Н.А. (Гоголезнавчі студії, 2008)
У статті розглядається проблема інтертекстуального діалогу, пов’язана з інтерпретацією гоголівського «Ревізора» в 1920-30 роках. Цей позачасовий діалог із реаліями сталінських часів демонструє зміну концепції влади і авторського письма у перших тридцяти роках ХХ століття. В статье анализируется проблема интертекстуального диалога, связанная с интерпретацией гоголевского «Ревизора» в 1920–30 годы. Этот вневременной диалог с реалиями сталинской поры демонстрирует изменение концепции власти и авторского письма в тридцатые годы ХХ века. The article deals with the problem of intertext dialogue that is related with new interpretation of Gogol`s “Inspecteur” in 1920-30s. This dialogue in realities of Stalin`s times shows the change of conception of power and writer`s work in the first thirty years of the XX century.