Когда родился Гоголь? - Воропаев, В. (Гоголезнавчі студії, 2009)
У статті наводяться докази того, що Гоголь народився 19 березня, а не 20-го, як помилково вказано у метричній книзі, і відповідно святкувати день народження письменника ми повинні 1-го квітня за новим стилем. В статье приводятся свидетельства, что Гоголь родился 19 марта, а не 20-го, как ошибочно указано в метрической книге, и соответственно отмечать день рождения писателя мы должны 1-го апреля по новому стилю. The proofs that Gogol was born on March, 19, but not 20th, as by mistake it is indicated in the metrical book, are adduced in the article, and so we must selebrate writer’s birthday on 1st April, on new style.