Творчість М. Гоголя як проблема української гуманітаристики - Ковальчук, О. (Гоголезнавчі студії, 2009)
Статтю присвячено аналізові історії та розвою українського гоголезнавства від його витоків до сьогодення. Творчість М. Гоголя розглядається як проблема української гуманітаристики. Статья посвящена анализу истории и развития украинского гоголеведения от его истоков до современности. Творчество Н. В. Гоголя рассматривается как проблема украинской гуманитаристики. The article is devoted to the analysis of history and development of Ukrainian Gogol studies from it’s sources to contemporaneity. Gogol’s creative work is examined as a problem of Ukrainian humanitarian studies.