Творча спадщина М. В. Гоголя в площині теоретико-літературної проблематики - Козлик, І. (Гоголезнавчі студії, 2009)
Стаття присвячена реконструкції і характеристиці проблемного теоретико-літературного потенціалу творчості Н. В. Гоголя в світлі актуальних завдань культурного розвитку сучасної України. Статья посвящена реконструкции и характеристике проблемного теоретико-литературного потенциала творчества Н. В. Гоголя в свете актуальных задач культурного развития современной Украины. The article is devoted to the reconstruction and description of problem teoretiko-literary potential of Gogol’s creation works in the light of actual tasks of cultural development of modern Ukraine.