Мотив странничества в поэме Н. В. Гоголя «Ганц Кюхельгартен» - Мусий, В. (Гоголезнавчі студії, 2009)
Статтю присвячено встановленню біографічних, національних, культурних корінь розуміння змісту концепту «мандрівник» у поемі М. В. Гоголя «Ганц Кюхельгартен» та типології героїв-мандрівників у творі. Статья посвящена выявлению биографических, национальных, культурных корней понимания содержания концепта «странник» в поэме Н. В. Гоголя «Ганц Кюхельгартен» и типологии героев-странников в произведении. The article is devoted to the determination of biographic, national, cultural roots in understanding the matter of concept «wanderer» and types of heroes-wanderers in N. V. Gogol’s «Ganc Cuhelgarten».