Гоголівські сюжети в творах Єкатеринбурзької школи новітньої драми - Улюра, Г. (Гоголезнавчі студії, 2009)
У статті йдеться про Гоголівські сюжети в творах Єкатеринбурзької школи новітньої драми, а саме Олега Богаєва та Ніколая Коляди. Гоголівський авантекст функціонує в межах новітньої російської драматургії – єкатеринбурзької школи, зокрема – як спосіб кодування інформації та водночас як ключ до її розшифровки (тобто існує на правах інтертексту). В статье речь идет о гоголевских сюжетах в произведениях Екатеринбургской школы новейшей драмы, а именно Олега Богаева и Николая Коляды. Гоголевский авантекст функционирует в пределах новейшей русской драматургии – екатеринбургской школы, в частности – как способ кодировки информации и в то же время как ключ к ее расшифровке (то есть существуют на правах интертекста). The question about Gogol’s plots in creative works of Ekaterinburg school of the newest drama, namely Oleg Bogaev and Nick Kolyada are explored in the article. Gogol avantekst functions within the limits of the newest Russian dramaturgy – Ekaterinburg school, in particular – as a method of coding of information and at the same time as a key to its decoding (that exists on rights for intertext).