Метасоціальна основа розвитку розподільчої економічної системи держави на перехідному етапі - Саєнко, Г.В.; Папаіка, О.О. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2006)
Розглянуто проблему організації розподільчої економічної системи держави. Розроблено економіко-математичну модель відтворення відносин розподілу у перехідний період. Встановлено, що відповідно до запропонованої моделі розподільча економічна система держави може впроваджуватися у виробництво за більш ґрунтовними управлінськими рішеннями.
---------- Рассмотрена проблема организации распределительной экономической системы государства. Разработана экономико-математическая модель воспроизведения отношений распределения в переходный период. Установлено, что в соответствии с предложенной моделью распределительная экономическая система государства может внедряться производство на основании более обоснованных управленческих решений.
---------- The problem of organization of a distributive economic system of the state is considered. The economic-mathematical model of distribution relations reproduction in transition period is developed. According to the proposed model the distributive economic system of the state may be introduced into production on the basis of more grounded managerial decisions.
----------