Читал ли Гоголь Шекспира в подлиннике? - Евдокимов, А. (Гоголезнавчі студії, 2009)
У статті розглядаються питання можливості читання Гоголем творів Шекспіра в оригіналі та його знання англійської мови, автор опирається на свідчення самого письменника, П. Куліша і О. Смірнової-Россет. В статье рассматриваются вопросы о возможности чтения Гоголем произведений Шекспира в оригинале и его знания английского языка, автор опирается на свидетельства самого писателя, П. Кулиша и А. Смирновой-Россет. The questions about possibility of reading of Shakespeare’s works in original by Gogol and his knowledge of English are examined in the article, the author leans against the information of the writer himself, P. Kulish and A. Smirnova-Rosset.