Розробка промислових методів отримання та організація дослідного виробництва сцинтиляторів на основі стильбену та n-терфенілу для митного та екологічного моніторингу - Будаковський, С.В.; Галунов, М.З.; Гриньов, Б.В.; Тарасенко, О.А. (Наука та інновації, 2009)
Наведені результати розробок промислових методів отримання органічних молекулярних сцинтиляторів на основі монокристалів і полікристалів стильбену та n-терфенілу для використання їх у системах митного та екологічного моніторингу у вигляді детекторів швидких нейтронів та детекторів короткопробіжних випромінювань, а також результати дослідження сцинтиляційних характеристик отриманих детекторів стильбену та n-терфенілу. Представлены результаты разработок промышленных методов получения органических молекулярных сцинтилляторов на основе монокристаллов и поликристаллов стильбена и п-терфенила для их использования в системах таможенного и экологического мониторинга в виде детекторов быстрых нейтронов и детекторов короткопробежных излучений. Приведены результаты исследования сцинтилляционных характеристик полученных детекторов стильбена и п-терфенила. The work presents the results of the development of the industrial production of organic molecular scintillators on the base of stilbene and p-terphenyl single crystals for custom and ecology monitoring devices in a form of detectors for fast neutrons and short-range ionizing particles. The results of investigation of scintillation characteristics of the obtained stilbene and p-terphenyl detectors are shown.