Платон Григорович Костюк: до 80-річчя від дня народження (Медична гідрологія та реабілітація, 2004)
20 серпня 2004 р. виповнюється 80 років від дня народження та 60 років науково-педагогічної та громадської діяльності всесвітньо відомого вченого в галузі нейрофізіології, Заслуженого діяча науки і техніки України, академіка НАН і АМН України, Російської АН, члена Європейської Академії, лауреата Державних премій СРСР, УРСР і України в галузі науки і техніки, багатьох престижних вітчизняних і міжнародних премій за наукові досягнення, почесного члена багатьох закордонних наукових товариств, директора Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця, завідувача відділу загальної фізіології нервової системи, керівника Міжнародного центру молекулярної фізіології, завідувача кафедри молекулярної фізіології та біофізики Фізико-технічного центру НАН України Платона Григоровича Костюка.