Українська Академія досягла визначних успіхів на провідних ділянках сучасної науки (Промова президента АН СРСР академіка М.В. Келдиша на урочистих Загальних зборах АН УРСР, присвячених 50-річчю АН УРСР) (Вісник НАН України, 2011)
До 100-річчя від дня народження академіка Мстислава Всеволодовича Келдиша Національна академія наук України і Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського підготували книгу «М.В. Келдиш та українська наука», яку випустив Видавничий дім «Академперіодика». У цій ґрунтовній праці зібрано великий масив інформації про зв’язки всесвітньо відомого вченого і видатного організатора науки з українською науковою спільнотою. Представляємо це видання матеріалом із розділу «Виступи та інтерв’ю М.В. Келдиша з проблематики розвитку науки в Україні».