Гемодинамічна лабораторія «МакроМікроПоток» для комплексного дослідження та ефективної корекції судинної системи людського організму - Боюн, В.П.; Лущик, У.Б.; Малиновський, Л.Б.; Новицький, В.В. (Наука та інновації, 2010)
Розглянуто стан досліджень і лікування серцево-судинних захворювань в Україні та в світі. Надано короткий огляд проблем у цій галузі медицини. Висвітлено методологічні основи гемодинамічної лабораторії «МакроМікроПоток», її структуру та складники. Відзначено переваги гемодинамічної лабораторії для практичного застосування в лікувальних закладах, сферу застосування гемодинамічного моніторингу та його економічну вигоду для практичної охорони здоров’я. Рассмотрено состояние исследований и лечения сердечно-сосудистых заболеваний в Украине и в мире. Представлен краткий обзор проблем в этой области медицины. Освещены методологические основы гемодинамической лаборатории «МакроМикроПоток», ее структуру и составные час ти. Отмечено преимущества гемодинамической лаборатории для практического применения в лечебных закладах, сферу применения гемодинамического мониторинга и его экономическую выгоду для практического здравоохранения. The paper examines the state of investigations and curing of cardiovascular diseases in Ukraine and in the world. Short review of the problems existing in this field of medicine is presented. The methodological grounds for hemodynamic laboratory «MacroMicroPotok», its structure and components are covered. The advantages of hemodynamic laboratory for practical usage in patient care institutions, the scope and economic evaluation for health protection are shown.