Модифіковані лакофарбові матеріали прискореної повітряної сушки для захисних антикорозійних покриттів - Сисюк, В.Г.; Грищенко, В.К.; Гранчак, В.М.; Бубнова, А.С.; Давискиба, П.М.; Шевченко, В.В. (Наука та інновації, 2010)
Розроблено модифіковані лакофарбові матеріали повітряної сушки з покращеними властивостями на основі уретаналкідних та уретанмеламіноалкідних блоккополімерів, що застосовуються для створення захисних антикорозійних покриттів металевих конструкцій різного призначення. Вивчено кінетику взаємодії ізоціанатвмісних олігомерів та функціоналізованих алкідних смол при одержанні блоккополімерів-модифікаторів. Оптимізовано склад синтезованих модифікаторів з визначенням основних характеристик, що впливають на властивості лакофарбового матеріалу. Виготовлено ряд модифікованих лаків та емалей різного призначення з покращеними фізико-механічними властивостями, проведено випробування дослідної партії матеріалу на виробництві. Разработаны модифицированные лакокрасочные материалы воздушной сушки с улучшенными свойствами на основе уретаналкидных и уретанмеламиноалкидных блоксополимеров, применяющиеся для создания защитных антикоррозиционных покрытий металлических конструкций различного назначения. Изучено кинетику взаимодействия изоцианатсодержащих олигомеров и функционализированных алкидных смол при получении блок сополимеров-модификаторов. Осуществлена оптимизация составов синтезированных модификаторов с определением основных характеристик, влияющих на свойства лакокрасочного материала. Изготовлен ряд модифицированных лаков и эмалей различного назначения c улучшенными физико-механическими свойствами, проведены исследования опытной партии материала на производстве. The modified paintwork materials with forced air-drying and perfected characteristic based on the urethane-alkyd and urethane-melamine-alkyd block copolymers which are used in protective anticorrosive coatings of different metallic constructions are designed. The kinetics of isocyanate oligomers and functional alkyd resins interaction during block copolymers-modifier synthesis is studied. The synthesized modifier composition was optimized along with the determination of the main characteristics influencing upon paintwork materials’ properties. The assortment of modified varnishes and enamels for different purposes with improved physical-mechanical characteristics are made; industry investigations of the experimental batch of the materials were conducted.