Прикладна економіко-математична модель «Times-Україна» для оптимізації енергетичних потоків та прогнозування енергетичного балансу України - Точилін, В.О.; Подолець, Р.З.; Дячук, О.А.; Олександренко, Ю.А. (Наука та інновації, 2010)
Запропоновано комп’ютерну економіко-математичну модель «Times-Україна» для оптимізації енергетичних потоків та обговорено можливість використання її в комплексних науково обґрунтованих розрахунках прогнозного енергетичного балансу України. Розроблена модель разом із статистичною базою даних є прикладним інструментарієм, що дозволяє оперативно вносити зміни в умови базового і альтернативних сценаріїв енергозабезпечення та проводити оперативні розрахунки за широким спектром досліджень. Предложено компьютерную экономико-математическую модель «Tіmes-Украина» для оптимизации энергетических потоков и обсуждена возможность использования ее в комплексных научно обоснованных расчетах прогнозного энергетического баланса Украины. Разработанная модель вместе со статистической базой данных является прикладным инструментарием, который разрешает оперативно вносить изменения в условия базового и альтернативных сценариев энергообеспечения и проводить оперативные расчеты за широким спектром исследований. Computerized economic-mathematical model for energy flows optimization is proposed; the possibility of its use in complex scientifically based calculations of the prospective energy balance of Ukraine is discussed. The model developed together with the statistical data base represents the application toolkit which allows to make an operative changes into the requirements of basic and alternative energy scenarios and to carry out prompt calculations for a broad spectrum of research.