Інформаційно-аналітична система для аналізу комплексних ризиків природно-техногенних та соціально-економічних загроз в галузі житлово-комунального господарства України - Пепеляєв, В.А.; Кнопов, П.С.; Атоєв, К.Л.; Бігдан, В.Б.; Чорний, Ю.М. (Наука та інновації, 2010)
Розроблено інформаційну систему для оцінки комплексних ризиків природно-техногенних та соціально-економічних загроз в системі житлово-комунального господарства. Система дає можливість: 1) оцінювати деформації простору безпеки в умовах підвищення невизначеності; 2) досліджувати динаміку ризику надзвичайних ситуацій як функцію техногенних, екологічних, соціальних та економічних змінних; 3) оцінювати ризик природно-техногенних та соціально-економічних надзвичайних ситуацій для аналізу поточної ситуації та прийняття управлінських рішень щодо реформування ЖКГ. Разработана информационная система для оценки комплексных рисков природно-техногенных и социально-экономических угроз в системе жилищно-комунального хозяйства, позволяющая: 1) оценивать деформацию пространства безопасности в условиях повышенной неопределенности; 2) исследовать динамику риска чрезвычайных ситуаций как функцию техногенных экологических, социальных и экономических переменных; 3) оценивать риск природно-техногенных и социально-экономических чрезвычайных ситуаций для анализа текущей ситуации и принятия эффективных управленческих решений по реформированию ЖКХ. The information system for complex environmental-technogenic and social-economic risks assessment in the field of housing and communal services is elaborated. It allows: 1) to estimate the deformation of space security under increased uncertainty; 2) to investigate the dynamics of complex risks of disasters as a function of environmental, technogenic, economic and social variables; 3) to estimate the environmental-technogenic and social-economic threats for analysis of current situation and decision making in the field of housing and communal services reforming.