Національна інноваційна система Фінляндії: формула успіху - Андрощук, Г.О. (Наука та інновації, 2010)
Проаналізовано особливості становлення національної інноваційної системи Фінляндії, державної освітньої, науково-технологічної політики, механізми фінансування інноваційної діяльності, комерціалізації інновацій, значення винаходів та захисту прав інтелектуальної власності. Узагальнено уроки фінського досвіду, показані передумови інтелектуалізації економіки в Україні. Проанализированы особенности становления национальной инновационной системы Финляндии, государственной образовательной, научно-технологической политики, механизмы финансирования инновационной деятельности, коммерциализации инноваций, значения изобретений и защиты прав интеллектуальной собственности. Обобщены уроки финского опыта, показаны предусловия интеллектуализации экономики в Украине. Peculiarities of Finnish national innovation system formation, state educational, scientific and technology policy, mechanisms of innovation activities funding, methods of innovation commercialization, importance of inventions and protection of intellectual property rights are analyzed. Lessons of Finnish experience are generalized. Preconditions of intellectualization of Ukrainian economy are shown.