Система корозійного моніторингу трубопроводів - Поляков, С.Г.; Клименко, А.В.; Коваленко, С.Ю. (Наука та інновації, 2010)
Розроблена система корозійного моніторингу трубопроводів (СКМТ), призначена для визначення місць пошкодження захисного покриття, вимірювання потенціалів (корозійних, поляризаційних, захисних, поперечного поздовжнього градієнтів) трубопроводу, корозійної активності ґрунту (швидкості корозії металу трубопроводу на різних рівнях його залягання) і швидкості залишкової корозії металу трубопроводу в дефектах захисного покриття. СКМТ застосовується при технічній експлуатації діючих трубопроводів і будівництві нових трубопроводів. Разработана система коррозионного мониторинга трубопроводов (СКМТ), предназначенная для определения мест повреждения защитного покрытия, измерения потенциалов (коррозионных, поляризационных, защитных, поперечного продольного градиентов) трубопроводов, коррозионной активности почвы (скорости коррозии металла трубопровода на разных уровнях его залегания) и скорости остаточной коррозии металла трубопровода в дефектах защитного покрытия. СКМТ применяется при технической эксплуатации действующих и строительстве новых трубопроводов. System of corrosion monitoring of pipelines (SCMP) is developed. It is intended for detection of damaged areas of protective coating, measurement of pipeline potentials (corrosion, polarization, protective, cross-section and longitudinal gradients), soil corrosive activity (pipeline metal corrosion rate at different levels of its bedding) and residual corrosion rate of pipeline metal in coating defects. SCMP is applied at technical maintenance of operating pipelines and building of new ones.