Мікроклональне розмноження унгернії Віктора (Ungernia victoris Vved. ex Artjushenko) - Кунах, В.А.; Можилевська, Л.П.; Бублик, О.М.; Колоніна, І.В.; Музика, В.І. (Біотехнологія, 2008)
Для рідкісної лікарської рослини унгернія Віктора (Ungernia victoris Vved. ex Artjushenko) уперше розроблено умови мікроклонального розмноження як прямою регенерацією із фрагментів лусок цибулини, так й індукуванням регенерації із калюсних тканин, що їх тривалий час вирощували in vitro. Підібрано також умови мультиплікації та вирощування in vitro одержаних мікроцибулин-регенерантів. Для редкого лекарственного растения Ungernia victoris впервые разработаны условия микроклонального размножения как прямой регенерацией из фрагментов чешуек луковицы, так и индуцированием регенерации из каллюсных тканей, длительно выращиваемых in vitro. Подобраны также условия мультипликации и выращивания in vitro полученных микролуковиц-регенерантов. Approaches to microclonal propagation of the rare medicinal plant Ungernia victoris both through the direct regeneration from the scale of bulb and via induction of regeneration from the long-term grown in vitro callus tissues have been developed for the first time ever. Conditions for multiplication and maintenance of in vitro generated microbulb-regenerants were specified as well.